چگونگی تاثیر توربوشارژر بر روی توان ژنراتورها ؟
نوشته شده توسط : rahimi
توربو ژنراتورها یکی از اجزای افزایش دهنده توان دیزل و در نتیجه ژنراتورها هستند. کار اصلی توربو شارژر در حقیقت متراکم نمودن بیشتر هوای ورودی به موتور است.
یکی از پارامترهایی که در هر موتور دیزل و یا گازسوز مطرح میگردد نسبت تراکم آن موتور میباشد. در واقع هرچه این نسبت تراکم بالاتر باشد میزان کار ناشی از احتراق گاز داخل پیستون بیشتر خواهد بود. توربوشارژرها در واقع یک کمپرسور کوچک هستند با این تفاوت که نیرونی دورانی خود را از گازهای خروجی از موتور (اگزوز) که هیچ کاربری دیگری ندارند تمانین میکنند.
 

در حقیقت این کمرسور از دو صفحه پروانه ای که با یک محور به هم متصل شده اند تشکیل شده. یک سمت این محور که دارای صفحه پروانه ای شکل است در مسیر خروجی اگزوز و سمت دیگر آن در مسیر ورودی هوای موتور(منیفولد هوا) قرار دارد. صفحه ای که در سمت گازهای خروجی از موتور دیزل قرار دارند توربین و صفحه ای که در سمت گازهای ورودی به موتور قرار دارند کمپرسور نام دارد (گازهای خروجی به رنگ قرمز و گازهای ورودی به رنگ آبی نمایش داده شده اند).


 
صفحه توربین هنگام عبور گازهای خروجی از از روی شروع به گردش میکند. در نتیجه این امر محور و کمپرسور سمت دیگر نیز دوران نموده و هوای ورودی به موتور را متراکم میکند. در اصطلاح به این نوع کمپرسورها کمپرسورهای گریز از مرکز یا Centrifugal گویند.میزان افزایش فشار در این کمپرسورها 5 برابر میباشد. به دلیل همین افزایش فشار قابل توجه است که توان موتور دیزل یا گازسوز و در نتیجه توان خروجی ژنراتور بسیار افزایش میابد.چون توربو شارژر از گازهای بدون استفاده از خروجی اگزوز جهت تامین قدرت دورانی خود استفاده میکند تاثیر بسیاری بر روی افزایش راندمان دیزل ژنراتور دارد.
 

چگونه از روی نام موتور دیزل ژنراتور تشخیص دهیم که دارای توربوشارژر است؟

 
در دیزل ژنراتور پرکینز که جهت کوپل با ژنراتورها (Power Generation) وتولید برق استفاده میشوند میتوان از روی نام موتور این مسئله را تشخیص داد. به این ترتیب که بعد در قسمت دوم نام موتور از یک حرف " T " استفاده شده است. به عنوان مثال موتور1103A-33G و یا موتور دیزل 404D-22G فاقد توربو شارژر هستند. اما موتور دیزل 1103A-33TG1 و یا موتور 1006TAG دارای توربو ژنراتور هستند.
 
 

آیا دیزل ژنراتورها و ژنراتورهای گازسوز باید حتماً توربو شارژ داشته باشند؟

 
هرگز الزامی به استفاده از توربوشارژر بر روی دیزل ژنراتورها و ژنراتورهای گازسوز و یا هر موتور دیگری نیست! اما استفاده از توربوشارژر در یک موتور سبب افزایش فشار هوای ورودی به موتور و در نتیجه افزایش توان خروجی آن میگردد. در واقع همانطور که قبلاً گفته شد استفاده از توربو شارژر سبب افزایش راندمان کل مجموعه دیزل ژنراتور میگردد. به این معنا که به ازای مقدار مشخصی از سوخت دیزل شما توان الکتریکی بیشتری را از ژنراتور دارای توربو شارژر میتوانید بگیرید.به عنوان مثال ژنراتوری که دارای موتور دیزل 1103A-33G میباشد حداکثر توان نامی خروجی آن 33KVA میباشد. حال اگر موتور دیزل این ژنراتور با همان موتور اما از نوع توربوشارژر دار یعنی مدل 1103A-33TG1 استفاده گردد توان نامی خروجی ژنراتور تا میزان 50KVA افزایش میابد. البته استفاده از افتر کول نیز سبب افزایش توان خروجی از موتور میگردد که آن را در بخشهای بعد توضیح خواهیم داد. پس در واقع استفاده از توربو شارژر بر روی یک موتور سبب افزایش توان خروجی آن به ازای مصرف مشخص سوخت میگردد. البته باید توجه داشت که نصب توربو ژنراتور نیاز به روغن کاری بسیار پر قدرت محور آن دارد. لذا استفاده از یک لاین مستقیم جهت روانکاری محور آن الزامی است. همچنین مباحث مربوط به انتقال حرارت در توربو شارژرها مسئله دیگری هستند که در صورت تمایل میتوانید در مورد آنها مطالعه نمایید.




:: برچسب‌ها: دیزل ولوو پنتا , ژنراتور مکالته , موتور دیزل , دیزل میتسوبیشی , دیزل ژنراتور , دیزل ژنراتور ,
:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: